Close

U NSRS-u se pitaju: Hoće li građani RS-a imati duple lične karte, vozačke dozvole, pasoše?


“Greške su pravljene” kaže na posebnoj sjednici Narodne skupštine Rpeublike Srpske o vraćanju nadležnosti lider DNS-a Nenad Nešić, navodeći kao primjer situacije u kojima su u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine verifikovani zakoni koje je nametao visoki predstavnik, ali i kada se u Narodnoj skupštini “ćutalo na donošenje nekih zakona koji su u nadležnosti entiteta”.

Dobro je, istakao je Nešić što se greške priznaju taksativno zaključujući da je dobro da se to neće ponoviti.

“Vi predlažete da mi u roku od šest mjeseci donesemo zakone kojima ćemo sve resetovati i vratiti oduzete nadležnosti, ja vas pitam, zašto mi čekamo šest mjeseci, zašto nemamo te zakone već sada”, istakao je Nešić u plenarnoj sali Narodne Skupštine navodeći da je “Bakir Izetbegović opštepoznat po mržnji prema Republici Srpskoj rekao ‘ne brinite se, Ustavni sud Bosne i Hercegovine će osporiti zakone koje oni donesu”, pitajući šta će se desiti ukoliko Ustavni sud Bosne i Hercegovine kaže da su zakoni čije se donošenje najavljuje zaista neustavni.

“Vratili smo naše lične karte, vozačke dozvole, saobraćajne dozvole i pasoše. Ustavni sud Bosne i Hercegovine ih je poništio, šta će ona naši građani? Hoće li imati dvije lične karte, dvije vozačke dozvole, dvije saobraćajne dozvole, dva pasoša? Šta ćemo ako nam blokiraju platni promet?”, pitao je Nešić naglašavajući da nikome nije potreban avanturizam pun neodgovornosti, nego državničke odluke.

scroll to top