Close

Trivić poslala poruku Miloradu i Bakiru: “Srpska će biti ponosna i vječna”


“Republika Srpska postoji i postojaće uprkos prijetnjama Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika koji kaže neće je biti kada ja odem s vlasti”, napisala je Jelena Trivić, poslanik PDP-a u NSRS na svom fejzbuk profilu.

Usvojeni zaključci kojima se ruši BiH: U narednih 6 mjeseci novi zakoni, povrat nadležnosti

“Biće je Bakire, biće je i Milorade dok god ima naroda u njoj. A Ti Milorade sad razmisli zašto je naroda sve manje, zašto je najveća smrtnost od korone, zašto nam kriminalci i pripadnici klanova vršljaju institucijama, zašto smo na dnu Evrope po životnom standardu i zašto nam je kruna svega korupcija koja je državni neprijatelj broj jedan svih naroda u Srpskoj i BiH”, navela je Trivić.

Postoje, kaže ona, dva otvorena pitanja koja trebamo riješiti unutrašnjim dijalogom: pitanje nametnute Inckove odluke i pitanje stranih sudija u Ustavnom sudu BiH.

“Ja ne vidim kako se to rješava izlaskom iz Oružanih snaga i izlaskom iz Uprave za indirektno oporezivanje. Sva otvorena pitanja moraju se rješavati dijalogom unutar BiH. Ali današnje vođe to ne žele, jer kako bi oni vladali ako ne bi prepadali svako svoj narod onim drugim.
Srpski nacionalni cilj za 21. vijek mora biti vijek mira, vijek prosperiteta i napretka”, dodala je.

Ističe da nam trebaju lideri spremni da urade dvije ključne stvari kao preduslov ekonomskog napretka: smirivanje političkih tenzija i sasjecanje korupcije.

To ne mogu aktuelne političke strukture na vlasti. Ni one u Banjoj Luci ni one u Sarajevu.

“I da smo načisto, nijedan srpski političar iz Republike Srpske nikada se neće odreći Republike Srpske. Takvog nema. Ono u čemu se mi razlikujemo sa vlastima i zašto ih nismo podržali jeste činjenica da različito vidimo njeno jačanje: za mene će ona biti jaka kada sasječemo korupciju i kriminal, kada uredimo zdravstvo, kada stvorimo bolje perspektive za ostanak mladih i kada nas bude više”, poručila je Trivić na profilu.

S druge strane, kako kaže, vlast manipuliše teškim i velikim nacionalnim temama za koje ni oni sami ne znaju da li ih mogu ostvariti.

“Mi ne želimo da obećavamo nemoguće. Naše elemente entitetske državnosti: entitetsko glasanje u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, predstavljanje Srba u Domu naroda, vitalni entitetski interes u Predsjedništvu BiH su ono što treba da čuvamo kao oči u glavi. Ovim institutima mi uređujemo stvari u BiH i bez nas nema donošenja odluka”, kazala je ona.

Naglašava da po svim otvorenim pitanjima moramo da gradimo dijalog sa drugim narodima u BiH.

“Bilo koji avanturizam može otvoriti Pandorinu kutiju i u javni diskurs uvesti teme kao što je “Dejton 2”, što mi ne želimo. Zato nismo podržali ovakve rizične akcije vlasti, a dodatno, smatramo ih isključivim strančarenjem, dizanjem tenzija kako bi se oni pozicionirali pred izbore. O izborima nekom drugom prilikom”, dodala je ona.

“A Tebi Milorada i Tebi Bakire još jednom da poručim: Republika Srpska biće ponosna i vječna i biće srećnija kada vi ne budete trovali svako onaj narod kojem pripada”, zaključila je Trivić za BN.

scroll to top