Close

SAMCI NA APLIKACIJAMA ZA UPOZNAVANJE POSTAJU SVE VIŠE NESRETNI ZBOG NEUSPJELIH SASTANAKAVećina samaca koji koriste aplikacije za upoznavanje osjećaju se nesretno zbog neuspjelih sastanaka i pogrešnih očekivanja, pokazalo je novo istraživanje.

Prema podacima aplikacije Badoo, 78 posto korisnika je pod stresom i osjeća se razočarano zbog sastanaka s osobama koje im ne odgovaraju. Samci u prosjeku odu na šest neuspjelih sastanaka godišnje i na njih potroše oko 370 dolara.

Otprilike 31 posto ispitanika priznalo je da im je teško definisati ono što traže zbog straha o tome šta će potencijalni partneri misliti o njima. Ipak, 82 posto izrazilo je želju da postanu otvoreniji jer će to dobro utjecati na buduće veze.

Istraživanje je otkrilo da 43 posto žena vjeruje da muškarci pretpostavljaju da se žele udati, a 49 posto muškaraca vjeruje da žene misle kako ne žele ništa ozbiljno, piše Independent.

U istraživanju je učestvovalo hiljadu ljudi, a sprovedeno je krajem oktobra. Natasha Briefel, direktorica marketinga Badooa, kazala je:

scroll to top