Close

PET SUPERNAMIRNICA U BORBI PROTIV DEPRESIJE I TJESKOBEU svakodnevnom životu kakav danas vodi većina ljudi, mnogo je onih koji doživljavaju ogromne razine stresa i tjeskobe.

Tako velike količine stresa i tjeskobe mogu direktno utjecati na fizičko zdravlje, posebno na kardiovaskularni i imunološki sustav.

Kad se nalazite u takvom stanju stresa, lako je moguće da ne možete jesti, da ne osjećate glad, no znanstvenici ističu da ovih pet supernamirnica može pomoći u borbi s tjeskobom i stresom.

ČOKOLADA S VISOKIM UDJELOM KAKAA

Zrnje kakaovca kao i koncentracija putra od kakaa ima pozitivan učinak na zdravlje. Ona smanjuje razine hormona stresa, a djeluje odmah.

Suhe borovnice su fantastičan izvor vitamina C koje odmah djeluje. Suhe ušećerene borovnice su poput malih bombica koje isti tren šire antioksidanse i vitamin C po tijelu. Kad osjetite tjeskobu, tijelo će vjerojatno odmah početi tražiti takvu hranu.

GRČKI JOGURT S VOĆEM

ogurt je najbolja superhrana želite li preuzeti kontrolu nad svojim mentalnim zdravljem. Grčki jogurt kontrolira pretjerano emocionalno opterećivanje koje hrani stres i tjeskobu. Jogurt sa zdravim bakterijama uvelike je odgovoran za borbu protiv stresa i depresije.

AVOKADO

Avokado je namirnica koja se usavršila u multitaskingu kad je riječ o ljudskom tijelu. Pomaže zdravlju kardiovaskularnog sustava, kože, kose i mozga. Bogat je vitaminima, kalijem, folnom kiselinom, vlaknima i drugim hranjivim tvarima. Nijedno voće nema tako iznimne karakteristike kao avokado.

BADEMI

Ovi orašasti plodovi bogati su vitaminima E i B, selenom i cinkom. Bademi izrazito pozitivno utječu na mentalo zdravlje i općenito zdravlje mozga, piše Pink Villa.

scroll to top