Close

NAJUPORNIJI BORAC PROTIV VLAGE: NIKADA VAM NE BI PALO NA PAMET DA BAŠ TO ISKORISTITEProblemi sa kondenzacijom i vlagom nisu nepoznanica u gomili domaćinstava.

Možda mislite da ste sve već pokušali? Nudimo vam savjet koji vam moleri nikad neće spomenuti, a spasit će vas prljavštine i neprijatnog mirisa.

Šta je kondenzacija?

U zimskom periodu, usled promjene temperature, najčešće imamo problem sa kondenzacijom. Tome posebno doprinosi činjenica da smo uglavnom stare drvene prozore, zamijenili pvc stolarijom. Kako ovi prozori uglavnom odlično dihtuju, kondenzacija je neminovnost, a stanje se drastično pogoršava usljed kuhanja ili sušenja veša u prostoriji.

Kada dođje do kondenzacije pojavljuju su kapljice vode, nalik na rosu. Kapljice se pojavljuju najčešće na uglovima, a ako se ova pojava ne tretira, posluhe određenog perioda javlja se i buđ. Buđ ne samo što nije dobrodošla i ne izgleda lijepo, već je i izuzetno opasna za disajne puteve. Može ugroziti zdravlje i izazvati astmu kod djece.

Mislite da ste sve probali?

Možda ste već koristili premaz protiv vlage, varikinu ili različite apsorbere čija cijena može otići i u nebesa. Možda ste čak bili primorani da sušite zidove fenom za kosu? Ako mislite da ste sve istražili, probajte da nabavite pijesak za mačke. Da, dobro ste čuli.

Birajte pijesak koji dobro apsorbuje vlagu, ima prijatan miris i može da pretvori mačiji urin u grudvice. Pjesak inače možete naći i prehrambenim radnjama, a cijene je izuzetno pristupačna. Rasporedite pijesak u čašice i postavite ga na mjesta na kojima se vlaga najčešće javlja. Već poslije desetak dana bit ćete iznenađeni rezultatima.

scroll to top