Close

MILENKO NAPIO 14-GODIŠNJU DJEVOJČICU, ODVEO JE U HOTELSKU SOBU TE ZLOSTAVLJAOOkružni sud u Bijeljini produžio je za naredna dva mjeseca pritvor Milenku Tomiću, predsjedniku Bokserskog saveza RS i generalnom sekretaru Bokserskog saveza BiH, koji je prije mjesec priveden zbog obljube 14-godišnje djevojčice.

Dirao je po intimnim dijelovima tijela

U obrazloženju odluke Okružni sud u Bijeljini je utvrdio da postoji osnovana sumnja da je Tomić u vremenskom periodu od avgusta 2021. godine pa do septembra 2021. godine, kao trener u namjeri da zadovolji svoj seksualni nagon, više puta nagovarao djevojčicu (2007. godište) da pristane „na spolne radnje sa njim“.

Kritični događaj se desio 30. septembra ove godine na takmičenju na Sokocu kada je Tomić nagovorio djevojčicu da konzumira alkoholna pića, koje je nabavio i donio u hotelsku sobu. Kada je pod dejstvom alkohola zaspala on ju je ljubio po ustima, dirao po intimnim dijelovima tijela i seksualno napastovao.

Prijetio roditeljima maloljetnice

Stavio im je do znanja da ukoliko ga prijave, da će njihova kćerka biti izložena sramu i osudi javnosti, a „da on ima brojne veze i da je vrlo uticajan i da on neće odgovarati“. Također je kasnije pokušao da utiće na roditelje prijeteći objavljivanjem kompromitujućih snimaka njihove kćerke.

scroll to top