Close

METEOROLOG SLADIĆ NAJAVIO ONO ČEGA SMO SE SVI PRIBOJAVALI: ZAKLJUČAK SE SVODI NA ISTOTaman kada smo pomislili da smo sa prirodnim nepogodama završili određeno vrijeme, demantovao nas je meteorolog Nedim Sladić.

Nažalost, donosi nam loše vijesti.

– Kad se svi parametri saberu i oduzmu, zaključak se svodi na isto. Nažalost, potkraj radne sedmice gotovo pa neizbježne. #poplave – napisao je Sladić.

Uzimajući u obzir nastale štete u nedavnim poplavama nadležne službe bi trebale reagirati ranije, ali i mještani adekvatno pripremiti za moguće štete.

FHMZ: PADAVINE DO PETKA

Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -1 i 4°C, na jugu zemlje do 9°C.

U srijedu sunčanije prije podne. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima dio prijepodneva sa niskom naoblakom. Postepeno naoblačenje u drugoj polovini dana koje će u noći na četvrtak usloviti kišu, na planinama snijeg.

Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. U noći na četvrtak jugo će jačati i očekuju se jaki udari vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3°C, na jugu zemlje od -2 do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom u nizinama, a u višim područjima će padati snijeg. Obilnije padavine se prognoziraju u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne.

U noći na petak snijeg i susnježica u Bosni bi padali i u nizinama. Vjetar većinom umjerene jačine južnog smjera. U jutarnjim satima će biti jakih udara juga.

U sjevernim područjima vjetar je slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 14°C.

scroll to top