Close

KORISTI OD IZBACIVANJA UGLJENIH HIDRATA I KOJE IH NAMIRNICE IMAJU NAJMANJEUkoliko želite da skinete salo najbolje bi bilo da na određeni period unos ugljenih hidrata svedete na minimum.

Ljekari i nutricionisti upozoravaju da trajno izbacivanje ove grupe namirnica nije nipošto dobro, ali ukoliko to radite s vremena na vrijeme ne postoji bojazan da će se odraziti na zdravstveno stanje.

Kada se tijelu uskrate ugljeni hidrati, kilogrami ubrzano počinju da se tope. Evo koje su koristi od povremenog izbacivanja ove grupe namirnica iz ishrane:

Organizam je sit duže vrijeme, što se odražava i na figuru.

Smanjivanje šećera je povezano sa lakšim varenjem. Kod dijete sa malo ugljenih hidrata insistira se na hrani koja podstiče sagorijevanje masnoća, potpomaže pravilno varenje i balansira organizam.

Zahvaljujući niskom sadržaju ugljenih hidrata pospješuje se brzo skidanje kilograma, a nema potrebe da brojite kalorije.

Ove namirnice imaju minimalnu količinu ugljenih hidrata:

Ovo je namirnica koja je odličan izvor proteina, a koja skoro uopšte ne sadrži ugljene hidrate. Ishrana bazirana na mesu osnovni je princip i Atkinsonove dijete koja se pokazala kao veoma uspješna.

Prava su riznica proteina dok sadrže svega jedan gram ugljenih hidrata.

Ove namirnice su riznica proteina i masti, koje pritom sadrže malo ugljenih hidrata. Osim toga obiluju omega 3 masnim kiselinama koje su odlične za zdravlje.

Začini koji ne sadrže ugljene hidrate su: so, crni biber, origano, bosiljak, ruzmarin i majčina dušica. Za razliku od njih, na primjer, kari i čili imaju veće količine ugljenih hidrata.

scroll to top