Close

DINAMO OSTAO BEZ TRENERA NAKON ŠTO SU ISPALI U ČETVRTFINALU KUPA HRVATSKEDamir Krznar podnio je ostavku na mjestu šefa stručnog štaba Dinama, objavio je ovaj zagrebački klub nakon poraza od Rijeke u četvrtfinalu Kupa Hrvatske.

“Nakon utakmice četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa protiv Rijeke, trener Damir Krznar podnio je ostavku na mjesto glavnog trenera prve ekipe Dinama. Klub će o daljnjim potezima pravovremeno obavijestiti javnost.

Treneru Krznaru zahvaljujemo na uspjesima koje je prva ekipa ostvarila u njegovom mandatu na klupi Dinama, na fantastičnoj pobjedi protiv Tottenhama, na historijskom četvrtfinalu Evropske lige i osvojenoj dvostrukoj kruni u sezoni 2020/21. te na osiguranom proljeću u Evropi ove sezone.

Odluka je donesena nakon krize, koja je kulminirala ispadanjem u četvrtfinalu hrvatskog Kupa od Rijeke na Maksimiru. Ekipu je ostavio na trećem mjestu tabele, s tri boda manje od lidera Osijeka, koji je odigrao utakmicu više”, poručili su iz Dinama.

Krznar je u zagrebačkom klubu radio u dva navrata, a od marta ove godine radio je kao glavni trener umjesto Zorana Mamića koji je zbog presude morao napustiti klupu Modrih.

scroll to top