Close

ZVANIČNO POČELE 12. SPORTSKE IGRE MLADIH BIHDugo iščekivana 12. po redu sezona Plazma Sportskih igara mladih je zvanično počela. Ljubuški, Bijeljina, Banja Luka, Tuzla, Zenica, Mostar i Sarajevo, bili su domaćini prvih ovogodišnjih takmičenja u šahu i stonom tenisu, nakon čega su uslijedila ekipna takmičenja u Širokom Brijegu, Mostaru i Čapljini.

Ove godine Plazma Sportske igre mladih će posjetiti 45 bh. gradova, a učesnici će imati priliku da se takmiče u 10 sportskih disciplina. Specijalni partner Igara je, i ove godine, Olimpijski komitet BiH koji podržava projekte koji imaju za cilj jačanje sportskog sistema u BiH te promoviše olimpijske vrijednosti kao što su prijateljstvo poštovanje, izvrsnost i fair play. Igre su u prethodnih 11. godina postojanja okupile više od 400.000 učesnika, dječaka i djevojčica širom Bosne i Hercegovine željnih zabave, sporta, druženja i učenja o osnovnim sportskim vrijednostima.

– Imale smo priliku učestvovati na Intesa Sanpaolo Banka Cup-u u odbojci u Širokom Brijegu i drago nam je što smo uspjele izboriti prvo mjesto. Najbitnije od svega je da smo se super zabavile ali s obzirom i da smo pobijedile, jedva čekamo druženje na finalnom takmičenju u Sarajevu – istakla je Ines Ivković, kapitenka odbojkaške ekipe „Velež“ iz Nevesinja.

U Širokom Brijegu su, pored odbojke, održana takmičenja u košarci i nogometu, a ekipa „Winners“ ostvarila je plasman na polufinalno takmičenje u košarci u okviru Kinder Joy of moving Cup-a.

U Mostaru su održana takmičenja u rukometu, a u narednom periodu će se u ovom gradu, održati takmičenja u nogometu, tenisu i košarci.

Nakon regionalnih takmičenja po gradovima, uslijedit će i polufinala po regionalnim centrima te Veliko finale u Sarajevu.

SIM regionalni gradovi sporta za 2022. godinu su Novi Travnik, Srebrenica, Goražde, Banovići, Bihać, Tuzla gdje će se, pored regionalnih takmičenja, održati i SIM turneja radosti u sklopu koje je planiran „Dan sporta“ za najmlađe SIMovce na gradskim trgovima te koncert Crvene Jabuke. Svečano otvaranje 12. Plazma Sportskih igara mladih će biti u Gračanici 1.6. sa specijalnim programom za najmlađe. Gračanica će se na ovaj način pridružiti Rijeci i Arilju kao regionalnim centrima otvaranja Igara za 2022. godinu. Prijave za sve učesnike su otvorene do dana održavanja Igara u njihovim gradovima, a raspored gradova možete pronaći na www.igremladih.ba kao i obrazac za prijave. Prijavi se i saznaj zašto su Igre zakooon, saopćili su organizatori.

scroll to top