Close

ZGAZIO BRATA AUTOM, SLOMIO MU PRŠLJENOVE: OTKRIVENI MOGUĆI RAZLOZI SVAĐECijela Hrvatska i region šokiran je slučajem kada je brat automobilom zgazio brata a zatim se udaljio.

Braća su od ranije poznata po sukobima ali brat koji je vozio BMW mogao bi sada odgovarati za mnogo ozbiljnije kazneno djelo – ubistvo u pokušaju.

Kod neimenovanog muškarca koji radi u blizini mjesta brutalnog nasrtaja u splitskoj četvrti Kila na periferiji grada u pokušaju da saznamo o sukobu između dva brata. I to ne bilo kakvom sukobu. Počelo je sa svađom.

Mlađi brat nakon svađe je sjeo u BMW, a u jednom trenutku mu je stariji, 41-godišnjak, prišao vičući na njega. Kroz otvoreni prozor na vozačevoj strani uvukao se u automobil i unio bratu u lice. Mlađi brat je dao gas, što je starijeg natjeralo da odustane i izvuče se iz auta.

Činilo se kao da će sve i ostati na verbalnom sukobu, ali na iznenađenje svjedoka nemilog događaja, drama tu nije prestala. Brat je sa svojim bijelim BMW-om produžio naprijed, no onda se predomislio i okrenuo pokraj lokalne pekare te krenuo natrag u smjeru 41-godišnjaka, koji je stajao uz cestu. U jednom trenutku daje gas, naglo okreće volan i udara brata prednjim lijevim dijelom automobila. Muškarac je u posljednji trenutak uspio “pročitati” bratove namjere te je ustuknuo korak, dva unatrag, ali automobil ga je zahvatio. Nakon silovitog udarca koji ga je odbacio koji metar, pao je na leđa na pod uz bolne krikove.

Povrijeđeni muškarac hitno je prebačen u splitsku bolnicu, a iako je prilikom udarca i pada zadobio teške tjelesne povrede, nije životno ugrožen. Kako neslužbeno saznaje 24sata.hr, ima prijelome više prljenova i frakturu palčane kosti.

Njegov brat bi zbog svega mogao dobiti prijavu za pokušaj ubistva.

Adresa na Kili na kojoj se sve odvijalo prepuna je poslovnih prostora, no malo ko želi išta reći na ovu temu. Nisu ništa vidjeli, barem tako tvrde. U suštini, niko se ne bi volio zamjeriti braći koja su poznata po nagloj naravi i koja u kvartu imaju veliku ekipu.

Često se okupljaju ispred lokalne trgovine, gdje je sve i počelo. Poznato je tek da braća dolaze iz pristojne porodice u kojoj im ništa nije nedostajalo. Obojica su ljubitelji “bijesnih” automobila.

Inače, nakon što ga je pregazio, muškarac je hladno otišao s mjesta događaja ni ne zastajući je li možda brata i ubio. Policija je prvo locirala BMW s kojim se odvezao i kojega je napustio te su osigurali tragove na njemu i napravili uviđaj.

Potom su krenuli u potragu za vozačem. Uspjeli su ga locirati nekoliko sati nakon dojave.

Uhapšen je u srijedu navečer, doveden u službene prostorije, a tokom četvrtka nad njim je još trajalo kriminalističko istraživanje pa službenih informacija nije bilo.

Očekuje se da bi u petak u toku dana trebao biti doveden pred suca istrage koji će odrediti ima li potrebe za njegovim zadržavanjem u istražnom zatvoru. Za kazneno djelo ubistvo u pokušaju mogao bi dobiti kaznu zatvora od pet godina.

scroll to top