Close

Zeničanka koja je sa sinom u nedjelju napustila kuću nije pronađena, suprug u očaju


Dražen Žikić iz Zenice policiji je jučer oko sedam sati ujutro prijavio nestanak svoje trudne supruge Nataše Makoš-Žikić i jednoipogodišnjeg sina.

Ovaj Zeničanin, zabrinut za njihovu sudbinu, moli sve one koji ih vide da im se jave.  Nataša koja je u četvrtom mjesecu trudnoće, s djetetom je otišla u nedjelju navečer u šetnju i od tada im se gubi svaki trag.

Nema nikoga

– Nestali su oko 21 sati u nedjelju kada su otišli u šetnju. Spavao sam sprat niže, a oni su bili sprat iznad. Ujutru kad smo ustali, stara majka i mi svi, vidjeli smo da ih nema. Nema jedne plave ruksak torbe i jedne torbe za dijete. Nema njegovih i njenih dokumenata, nema njenih kožnih dubokih čizama, dijete je nosilo plave patikice, maslinastu jaknicu sa macom, nešto je njegove hrane pokupila. Niko ne zna gdje su, ona niti ima telefon, niti ima novaca, niti zna igdje ikoga, niti ima koga u Bosni- kaže Dražen.

U MUP-u Zeničko-dobojskog kantona, potvrđeno je da je Žikić prijavio nestanak žene i djeteta.

– Jučer je to prijavljeno dežurnoj službi Policijske stanice Crkvice. Nije u pitanju nestanak, nego je, prema prijavi i prvim saznajima, riječ o tome da se supruga svojevoljno udaljila od kuće – kazala je za portal “Avaza” Aldina Alić, portparol MUP-a ZDK.

Četiri godine skupa

Žikić je na naše pitanje je li se svađao sa suprugom u posljednje vrijeme, odgovorio:

– Mi smo četiri godine skupa, ako se jednom u deset dana sporječkamo to je sve. Nataša psihički nije dobro i plašim se da im se nešto dogodilo. Zima je, a dijete je bolešljivo, život mu je u pitanju, a meni je svaka sekunda važna. Molim sve koji ih vide da odmah jave, da znam jesu li su živi.

 

scroll to top