Close

ZAVRŠENI DANI OTVORENIH VRATA MEDRESE ‘REIS DŽEMALUDIN EF. ČAUŠEVIĆ’ U CAZINU: OVO JE VAŠA ŠKOLADani otvorenih vrata u Medresi „Reis Džemaludin-ef. Čaušević“ u Cazinu danas su završeni, a počeli su 9. maja.

Medresa je bila domaćin učenicima i nastavnicima osnovnih škola, a u cilju da se šira javnost dodatno upozna sa medresom i sadržajima koje nudi svojim učenicima i široj društvenoj zajednici.

U srijedu je, nakon projekcije filma o medresi i obraćanja zvaničnika medrese, prisutnim učenicima osnovnih škola i njihovim nastavnicima se obratio i muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić. On je govorio o svom iskustvu boravka u medresi u svojstvu profesora, ali i roditelja koji je imao svoju djecu u medresi.

Pored muftije Kudića prisutnima se obratio i direktor mederese prof. Zuhdija Handanović, koji je pored nekih važnih napomena za medresu spomenuo i olakšavajuće okolnosti koje se nude budućim učenicima medrese.

Domaćini su svojim gostima predstavili kabinete, učionice, sportsku dvoranu, bazen, te su im predstavili brojne vannastavne aktivnosti i život u medresi tokom cjelodnevnog boravka u internatu i van internata. Učenici medrese su pripremili i kratki kviz znanja za svoje goste, a potom i prigodnim nagradama nagradili sretne dobitnike.

scroll to top