Close

ZAHIRAGIĆ: KANTON SARAJEVO JE U STANJU RASPADAZastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić oglasio se na društvenim mrežama komentarom o stanju u Kantonu Sarajevo uz poruku da je doslovno u stanju raspada.

Najavljivali javno rad u tri smjene, a ne rade ni u dvije. Najavljuju nove projekte u saobraćaju, a na Prvoj transverzali nisu kamena pomakli. Ustavni sud im obara jedan po jedan sistemski zakon. Nepotizam, nipotizam, korupcija, tenderisanja, grantovi i druge političke pošasti haraju Kantonom Sarajevo. Troškovi života u Kantonu Sarajevo, kao i u cijeloj Bosni i Hercegovini, rastu iz dana u dan – njih to ne zanima, kažu nisu nadležni, a jesu za reviziju?

Pored budžeta značajno većeg od milijardu nisu uradili ništa da grijanje ne poskupi, da pomognu najugroženijim kategorijama… Puštaju film koji negira genocid u Srebrenici, proglašavaju osobu koju su majke Srebrenice optužile za njenu nečasnu ulogu za počasnog građanina KS, a brane one koji nam broje ubijenu djecu kao da su to samo statističke brojke. O radu načelnika “Trojke” ne možemo ni govoriti, jer nemamo o čemu… Sve ovo, uprkos rekordnim zaduživanjem za stotine miliona, a koje će naši unuci vraćati. Zakazuju tematsku sjednicu Skupštine Kantona Sarajevo! Ne na gore nabrojane teme, ne na temu mladih, kulture ili sporta, nego na temu, PAZITE SAD: Revizije iz 2017. godine! Skupština Kantona Sarajevo da se bavi ovim pitanjem? To je neustavno i nečuveno.

To nije sve. Na zvaničnom dokumentu su napisali “revizija tužbe BiH protiv Srbije” – a radilo se zapravo o pokušaju revizije presude. Vidite da sam bio u pravu kada sam rekao da oni ne znaju ni šta je revizija. Dakle oni ne znaju ni šta se to pokušalo revidirati te 2017, pa u pisanom zahtjevu napišu “revizija tužbe”, a ne presude i to tri puta!

Ovo je najgrublja zloupotreba vlasti ikada, ali i dokaz kako su spremni daleko ići u svojoj prljavoj kampanji. Briga njih za mjere, principe, projekte i građane KS, oni su baš o ovome odabrali da imaju posebnu sjednicu. Pitanje dana je kada će neki kantoni u Hercegovini napraviti tematsku sjednicu o Izbornom zakonu, entitet RS o NATO-u i drugim temama iz nadležnosti države. Oni to ne razumiju, njima je sukob jedino što imaju ponuditi i na tom putu ne pitaju za cijenu.

scroll to top