Close

ZA DOBROVOLJNA VATROGASNA DRUŠTVA U KS 550.000 KMOdlukom Vlade Kantona Sarajevo, iz Budžeta Kantona Sarajevo za ovu godinu izdvojeno je 550.000 KM za materijalnu pomoć dobrovoljnim vatrogasnim društvima na području Kantona.

Sporazum o raspodjeli  sredstava potpisao je danas direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Dženan Brkanić, na sastanku sa načelnicima i predstavnicima općina, na čijem području djeluju ova vatrogasna društva, a putem kojih će im sredstva biti dodijeljena.

Obzirom da važeći zakoni ne omogućavaju direktni prenos sredstava dobrovoljnim vatrogasnim društvima, sredstva će im biti transferirana putem lokanih zajednica.

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić kazao je da je ovo prvi put da je Kantonalna uprava civilne zaštite izvršila preraspodjelu finansijskih sredstava, uz odobrenje Vlade, na općine koje imaju dobrovoljna vatrogasna društva.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović također je istakao da će sredstva dodijeljena dobrovoljnom vatrogasnom društvu na području ove općine, u iznosu od 55.000 KM biti njegova značajna podrška. Bit će utrošena u tehničko opremanje.

scroll to top