Close

VOZAČI, OPREZ: SLIJEDE STROGE KONTROLE SAOBRAĆAJA U SARAJEVU, BIT ĆE ODUZIMANA I VOZILAS ciljem zaštite javne sigurnosti, čuvanja života i zdravlja građana, kao i poboljšanja sigurnosti učesnika u saobraćaju na području KS, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS će u narednom periodu vršiti pojačanu kontrolu vozača i vozila.

Poseban akcent će biti na pronalasku i kontroli višestrukih povratnika u vršenju težih prekršaja iz oblasti sigurnosti saobraćaja.

Policijski službenici Kantona Sarajevo kreću u pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju i još odlučniju borbu protiv saobraćajne delinkvencije. Posebno će pod lupom biti višestruki povratnici u vršenju prekršaja. Uz odobrenje nadležnog sudije, vozaču koji bude zatečen u vršenju najtežih oblika prekršaja vozilo će biti privremeno oduzeto. Moramo učiniti sve da zaštitimo sigurnost svih učesnika u saobraćaju i zato prekršioci koji ugrožavaju živote moraju biti najoštrije sankcionisani.

Također, kako stoji u saopćenju MUP-a KS, protiv vozača koji bude zatečen u vršenju težeg prekršaja, kojim se ugrožavaju javna sigurnost i sigurnost u saobraćaju (enormna prekoračenja brzine, vožnja pod dejstvom alkohola u znatno većoj količini od dozvoljene i sl.) će biti preduzete mjere na privremenom oduzimanju vozila kojim se čini prekršaj, bez obzira na to da li je povratnik u vršenju prekršaja, a kako bi se spriječilo dalje činjenje istovrsnih težih prekršaja.

scroll to top