Close

(VIDEO) Ova curica iz Živinica ima samo jednu želju: “Živjeti pod svojim krovom”


U emisiji Ispuni mi želju podijelili smo priču Bahrije Bajramović iz Živinica, supruge i majke tri djevojčice.

Njenu skromnost i izazovnu sudbinu oslikava činjenica da nema mobilni niti kućni telefon, već se koristi telefonom svoje kćerke koji povremeno upotrebljava i njen djever.

Bahrinija teška životna priča počela je već 1992. godine kada je kao beba od dvije godine izbjegla iz okupiranog Bratunca u Banoviće. Danas svoju petočlanu porodicu izdržava tek uz pomoć dječijeg doplatka i vlastitim poljoprivrednim radom.

Jedina mi je želja da sagradim svoju kuću. Pošto živim na spratu djeverove kuće, često mi kažu ‘ovo nije tvoje, nego moje’. Dođe mi nekada da spakujem stvari i odem. Bavim se prodajom krastavica i radim u poljoprivredi samo da opskrbim svoju djecu. Kuću sam započela prije sedam godina, ali ploču nisam izgradila, jer nemam uslova. Od prodaje krastavaca sam kupila šljunak za završetak ploče, ali mi je to odnijela poplava – kaže Bajramović.

Ističe da je muž narušenog zdravlja zbog upale vilice, ali se bori obavljanjem poslova za dnevnicu.

Muž radi povremeno, cijepa drva, istovara ugalj i doprinosi porodici. Osim toga, Centar za socijalni rad nam pomaže kroz jednokratnu novčanu pomoć. Međutim, još uvijek nisam obezbijedila sve knjige za svoje kćerke. Najmlađa kćerka je jedino dobila besplatne knjige – kazala je Bajramović.

scroll to top