Close

VELEŽ JE OSVAJAČ KUPA BIHNogometaši Sarajeva i Veleža večeras su na stadionu Bilino Polju u Zenici igrali finalnu utakmicu Kupa BiH.

Prvih pola sata igre u finalu Kupa Bosne i Hercegovine u fudbalu, Sarajevo je imalo tri sjajne šanse do sada, u 3. minuti tik pored gola šutira Kapić, odmah nakon toga i Hebibović, da bi u 16. minuti sjajnu šansu imao Nihad Mujakić, ali je ostalo 0:0.

Velež je imao jedan opasan napad preko Alena Dejanovića, no Dizdarević je zaustavio taj pokušaj.

Irfan Peljto ima dosta posla, dosta faulova, a pokazana su i tri kartona, Dupovcu i Šabanoviću kod Sarajeva, te Zeljkoviću kod Veleža.

Nastvak meča nije donio previše uzbuđena sve do 64. minute kada Ovčina stvara najbolju šansu za Velež. Dobro je pratio ubacivanje, ali nije bio precizan.

Potom je došlo i do kratkog prekida zbog bakljade i drona. Ritam igre je potpuno pao i kao da niko nije želio rizikovati i krenuti naprijed.

Dejanović je u 89. minuti imao jako dobru situaciju. Krenuo je sam na gol nakon loše reakcije Pidre, no loše šutira i propada velika šansa. Zatim Bordo tim ostaje s igračem manje, a drugi žuti karton dobio je Halid Šabanović.

Nakon 90 minuta igre bilo je 0:0. Pristupilo se izvođenju penala, a tamo su se bolje snašli igrači Veleža koji slave veliki trofej. Odlučujući penal zabio je Brandao za veliko slavlje Rođenih.

scroll to top