Close

Varaždin pregazio Velež, odbrana Rođenih će biti najveći problem za Amara OsimaFudbaleri Veleža poraženi su od Varaždina rezultatom u prijateljskoj utakmici odigranoj na Kupresu. Konačan rezultat utakmice glasio je 3:0.

Veležu je ovo bio treći meč nakon duela sa Čelikom i Slogom iz Doboja, a počelo je jako dobro za mostarski tim, nakon što su dobro kombinovali Haskić i Anđušić, ali ovaj drugi je loše šutirao. Igrala se druga minuta.

Potom je za ekipu iz Varaždina prijetio Posavec, ali na visini zadatka bio je Bogdanović, a onda se ušlo u mirniji tok meča. Tek bi povremeno prijetili jedni ili drugi sa distance, ali uglavnom bez problema za suprotnu stranu. 

Tako je bilo sve do 35. minute, kada Posavec sjajno pogađa sa distance za vodstvo Varaždina, a nekoliko minuta kasnije, iz slične situacije pokušava i Ćosić, ali golman Varaždina njegov udarac brani.

Tek što je krenulo drugo poluvrijeme, Velež je primio još jedan gol. Iskosa je sa lijeve strane prošao Perić, koji je matirao golmana Veleža za 2:0, a odbrana nije baš dobro reagovala.

Velež nije igrao loše u ofanzivi i stvarao je šanse, a jednu veliku u 51. minuti ne koristi Haskić, koji je sam izbio pred protivničkog golmana, ali nije pogodio.

Potom su fudbaleri Veleža napravili dvije vezane greške u rasponu od samo nekoliko minuta, a Varaždin je pogodio prečku i imao 1 na 1 situaciju sa golmanom Veleža, ali tada nije bilo pogotka.

Fudbaleri Varaždina u 69. minuti dolaze i do trećeg pogotka, a još jednom je podbacila odbrana mostarskog tima, na kojoj će Amar Osim značajno morati poraditi do početka sezone. Ovoga puta strijelac je bio Domjanić. 

scroll to top