Close

USKORO ĆE SAOPĆITI ODLUKU: DA LI IBRAHIMOVIĆ IDE U PENZIJU I ZAVRŠAVA IGRAČKU KARIJERU?Napadač Milana Zlatan Ibrahimović saopštit će da li završava igračku karijeru sljedeće sedmice, piše Gazetta dello Sport.

Do kraja italijanskog prvenstva ostalo je još samo jedno kolo, a ukoliko osvoji makar bod na gostovanju Sassuolu Milan će osvojiti toliko čekani Scudetto.

Ibrahimović čeka rasplet prvenstva da bi donio konačnu odluku i o tome obavijestio javnost. Iskusnom napadaču, koji će u oktobru napuniti 41. godinu, ugovor sa Milanom ističe na kraju sezone, a kako stvari stoje klub mu neće ponuditi novi ugovor, ali nije isključeno da se saradnja nastavi u drugom obliku – da preuzme neku od vodećih funkcija u klubu.

Zlatan, iako već mjesecima igra pod ogromnim bolovima zbog kojih prima injekcije pred svaki meč, nije previše oduševljen idejom da se penzioniše, iako mu doktori upravo to savjetuju. On razmišlja da ide na operaciju koljena, nakon koje bi mogao da odigra još sezonu ili dvije, u nekom drugom prvenstvu, prije svih u američkom jer već ima unosne ponude nekoliko klubova odatle.

Ipak, kako je zdravlje u pitanju, ma koliko Ibrahimović bio tvrdoglav, nije isključeno da posluša doktore i igračku karijeru ipak završi naredne sedmice.

scroll to top