Close

UMJETNIČKI RAD ISTAKNUTE BH. LIKOVNE UMJETNICE NA IZLOŽBI ‘WHITE CIRCLE’ U LONDONU



Od danas, 12. do 22. ovog mjeseca u Londonu u organizaciji umjetnika Deb Covell-a i Saturation Point galerije biće upriličena grupna izložba WHITE CIRCLE, na kojoj će svoj rad predstaviti i naša istaknuta BiH likovna umjetnica Arleta Ćehić.

Odabrani radovi umjetnika iz cijelog svijeta, naglašavaju ogromni doprinos Kijeva u istoriji umjetnosti i slavu jednog od njihovih najpoznatijih sinova- Kazimira Maljeviča, te svojim radovima odgovaraju na ideje i estetiku njegove slike „Bijelo na bijelom“ iz 1918 g.

Sav novac od prodatih djela ići će umjetničkoj organizaciji Kyev Non Objective (KNO), koja će distribuirati sredstva umjetnicima u Kijevu i Ukrajini ovisnim o pomoći drugih.

 Inače, umjetnica Arleta Ćehić će već sljedećeg mjeseca imati još jednu značajnu Internacionalnu izložbu  u Brazilu.

U 2020/21 godini ova umjetnica biljezi dvije izložbe u organizaciji Konstruktiv.ist ( kustos: Erdem Kučukkoroglu, Istambul) i  Covimetry Art Project  kustosa Mark Starela, izdanje u Poljskoj i sa te izložbe selaktovanih radova za Ely Center of Contemporary Art, New Haven kustosice Suzan Shutan.

Umjetnica Arleta Ćehić je do sada tri puta zaredom od 2017 – 2019 godine, izlagala na prestižnoj Međunarodnoj grupnoj uzložbi Realites Nouvelles u Parizu, zatim u Njemačkoj, Holandiji, SAD (Sacramento i New Haven) itd.

scroll to top