Close

UKRAJINCI TVRDE DA SU SRUŠILI ISTI DRON KAKAV JE PAO NA ZAGREBRiječ je o istom modelu koji se početkom marta srušio na Zagreb, a do dana današnjeg ne zna se ni ko je ni zašto poslao tu letjelicu i zašto je završila u Hrvatskoj.

Ukrajinska vojska na društvenim mrežama objavila je video kao dokaz da su srušili rusku izviđačku bespilotnu letjelicu. Riječ je o modelu Tu-141 ”Swift”, istom onom koji je u martu pao na Zagreb.

– Ukrajinska vojska oborila je rijetku višestruku sovjetsku izviđačku bespilotnu letjelicu Tu-141 “Swift” – poručili su Ukrajinci.

Bespilotna letjelica Tu-141 pala je na Zagreb 10. marta oko 23 sata pokraj Studentskog doma Stjepan Radić, a pukom srećom nije bilo ljudskih žrtava, nastala je tek materijalna šteta na automobilima.

Letjelica je u Hrvatsku stigla prvo preko Rumunije pa Mađarske, a u hrvatski zračni prostor došla je pri brzini do 700 km na sat i na visini od 1300 metara. Detektirali su je i hrvatski vojni radari, a nakon 7 minuta u hrvatskom zračnom prostoru se srušila na tlo.

Pogledajte video OVDJE.scroll to top