Close

UIO: SIPA provodi uvid i izuzimanje dokumentacije po Naredbi Suda BiH | RTV TK


Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) ne vrše nikakav pretres sluzbenih prostorija Uprave za indirektno oporezivanje  (UIO), saopćila je ta uprava.

Navode da se ovim saopćenjem obraćaju zbog netačnih objava pojedinih medija kako se u Upravi za indirektno oporezivanje pretresaju prostorije i iznosi dokumentacija.

– Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Upravi za indirektno oporezivanje provode radnje uvida u određenu dokumentaciju i izuzimanje iste u okviru izvršavanja Naredbe Suda BiH. Uprava za indirektno oporezivanje kroz svoj dosadašnji rad je u potpunosti sarađivala sa svim agencijama za provodenje zakona u BiH i pravosudnim organima, što je slučaj i u konkretnom postupanju. Objavom i plasiranjem netačnih i neprovjerenih informacija potpuno se neopravdano mninimiziraju rezultati rada koje ova Uprava iz godine u godinu ostvaruje – citat je iz saopćenja.

Zato je potrebno sačekati da agencije za provođenje zakona okončaju započete aktivnosti bez prejudiciranja i izvođenja preuranjenih zaključaka, navode u saopćenju iz Uprave za indirektno oporezivanje.

Izvor

scroll to top