Close

Udruženje MFS-Emmaus obilježilo 23 godine uspješnog humanitarnog rada u i van BiH | RTV TK


MFS-EMMAUS proslavio je 23 godine svog postojanja i uspješnog humanitarnog djelovanja na području cijele Bosne i Hercegovine kao i van granica zemlje, javlja Anadolu Agency (AA).

”Sve aktivnosti koje realizuje MFS-EMMAUS ne bi bile izvodljive da kao snažan vjetar u leđa nismo imali podršku mnogih organizacija, stranih i domaćih donatora, privrednih subjekata i pojedinaca koji su nas pratili i podržavali sve naše aktivnosti”, saopćeno je iz MFS-EMMAUS-a.

Dodali su kako je veliki broj njih bio prisutan i na obilježavanju godišnjice gdje uručena brojna priznanja i zahvalnice.

Kroz program obilježavanja 23. godine uručeno je više od pedeset priznanja i zahvalnica, organizacijama, privrednim subjektima te pojedincima koji su u proteklom periodu pružali nesebičnu podršku projektima organizacije. Podijeljena su i jubilarna priznanja radnicima za deset i dvadeset godina predanog rada u udruženju kao i članovima Upravnog odbora za uspješan rad.

Posebno priznanje i nagradnu ekskurziju po njihovoj želji, dodijeljena su vrijednim volonterima koji pružaju nesebičnu podršku u realizaciji mnogih projekata.

”Jedan zaista turbulentan period je iza nas. Dvije godine smo bili uskraćeni da proslavljamo godišnjicu zbog epidemioloških prilika, ali ne i da se 200 posto uključimo u borbu sa nekim nevidljivim neprijateljem. Stavili smo sve svoje resurse na raspolaganje i zapeli više nego inače. Znali smo ili smo bar mogli predpostaviti da će svi ti sivi dani jednom proći i da ćemo imati itekako razloga za slavlje. Nastavljamo dalje…”, istakli su iz MFS-EMMAUS-a.

Izvor

scroll to top