Close

U premijernom nastupu u CEV Zlatnoj ligi odbojkašice BiH poražene od Španije | RTV TK


Odbojkašice Bosne i Hercegovine porazom su otvorile premijerni nastup u CEV Zlatnoj ligi. U 2. kolu grupe ”A” u tuzlanskoj dvorani ”Mejdan” poražene su od Španije sa 3:1 u setovima, 24:26, 23:25, 25:21 i 23:25. Uprkos porazu izabranice Stevana Ljubičića odigrale su kvalitetan meč i tokom čitavog susreta bile ravnopravan protivnik selekciji Španije .

„ Kako je selekcija Španije dobila ovu utakmicu tako smo isto mogli i mi. Mnogo nervoze, mnogo grešaka ali opet prva utakmica za nas u ovom ciklusu, mnogo novih imena, mnogo mladih djevojaka na terenu. Siguran sam da će kroz naredne susrete to izgledati mnogo bolje. Ja bih htio još jednom da se zahvalim publici, stvarno prelijep jedan ambijent. Mislim da svi koji su došli u dvoranu na utakmicu i muške i ženske selekcije bili su u prilici da uživaju zaista u lijepim potezima, nadigravanju, borbenošću i jedne i druge ekipe“, istakao je Stevan Ljubičić selektor ženske odbojkaške reprezentacije BiH.

Odbojkašicama BiH ovo je bio premijerni nastup u Zlatnoj ligi. Ostaje žal za porazom zbog činjenice da su prva dva seta naše djevojke imale priliku da riješe u svoju korist što  bi znatno promijenilo tok meča.

„Svakako da smo vodili u prva dva seta i nekako na kraju seta kad smo trebali to da završimo mi nismo znali to da iskoristimo.Smatram da smo jako dobru otvorile ovu utakmicu s obzirom da smo se ovih dana  malo i pripremali na njih uz ta videa koja smo dobili i ono što je stručni štab  uspio da pronađe i da nam pripremi, ali eto možda u nekim momentima nismo ispoštovali neke elemente koje smo trebali, ne znam smatram da nismo imali ni dovoljno sreće“, rekla je Anđelka Radišković kapiten ženske odbojkaške reprezentacije BiH.

Tokom čitavog susreta navijači su bodrili odbojkašice i bili im dodatan vjetar u leđa. U narednom kolu Zlatne lige reprezentativke BiH 1. juna igraju u Francuskoj, a 4. juna revanš je u tuzlanskom Mejdanu.

Izvor

scroll to top