Close

Tuzla domaćin 2. IBC CLINIC Tuzla 2022, cilj dodatna edukacija košarkaških trenera u BiH i regionu | RTV TK


Predstojećeg vikenda u Tuzli održat će će drugi INTERNATIONAL  BASKETBALL COACHES CLINIC TUZLA 2022 čiji je tehnički organizator košarkaški klub „ABC Basket“ Tuzla.  Ukupno osam predavanja u maloj dvorani Mejdan okupit će desetine košarkaških trenera koji prvenstveno rade sa mlađim uzrasnim kategorijama. Klinika je međunarodnog karaktera, a osim stručnjaka iz naše zemlje prisustvovat će i gosti iz Rumunije, Slovenije i Hrvatske. Predavači su eminentni stručnjaci iz oblasti košarke.

„Imamo dva FIBA predavača, dva FIBA eksperta. Tu je i prošlogodišnji predavač prof. Dr. Nenad Trumić iz Beograda. Ove godine učestvuje u radu trenerske klinike i legendardni trener Janez Drvarić koji se proslavio u radu sa brojnim nekada mladim a kasnije i jako poznatim igračima kao što su Divac, Dražen Petrović, , Rađa i ostali. Rusmir Halilović koji dolazi iz Zagreba, bh. trener će predstaviti zanimljiv projekat Basketball plus koji će govoriti kako će u budućnosti košarka izgledati“, rekao je Ozren Selesković košarkaški trener.

Među predavačima su i Ademir Zurapović jedan od najboljih košarkaških sudija u Evropi i Elvir Bijedić koji će sa Azurom Sakićem i Edinom Užičaninom govoriti o značaju preventivnog treninga u košarci. Sva predavanja će se snimati tako da će svi učesnici koji su akreditovani za učešće na klinici dobiti i video materijale koji će im značiti u njihovoj daljoj trenerskoj afirmaciji.

„Sama orgaizacija ove trenerske klinike je izuzetno značajna zbog toga što u BiH postoji nedostatak organizovanih trenerskih seminara ili trenerskih klinika i tehnički organizator klinike KK „ABC Basket“ Tuzla je htio dati svoj doprinos dodatnoj eduakciji košarkaških trenera u BiH i regionu“, istakao je Selesković.

Trenerska Klinika u Tuzli polako prelazi u tradicionalnu i sigurno da u budućnosti možemo očekivati organizaciju sličnih manifestacija ovog tipa.

Izvor

scroll to top