Close

Tuzla City počeo sa pripremama pred Konferencijsku ligu i novu sezonu domaćeg prvenstva | RTV TK


Fudbaleri Tuzla City-ja zvanično su počeli sa pripremama za nadolazeću sezonu i premijerni nastup u kvalifikacijama Konferencijske lige. Povodom toga u klupskim prostorijama organizovana je konferencija za medije na kojoj su se prisutnima obratili novi šef stručnog štaba Dragan Jović kao i novi kapiten kluba Nevres Fejzić. Trener ekipe iz Simin Hana nije krio zadovoljstvo organizacijom kluba i planom priprema za nadolazeću sezonu. Imaju sve neophodne uslove za rad kako bi u domaćem prvenstvu i evropskom takmičenju na kvalitetan način predstavili klub, grad i BiH.

„Do 19. smo tu u Tuzli, radit ćemo ovdje na našem terenu i na terenima u gradu. 19. idemo u Čatež i ostajemo 12 dana. Gore su već dogovorene 3 kontrolne utakmice, nakon toga se vraćamo u Tuzlu i dočekujemo tu prvu utakmicu. Prva kontrolna utakmica biće 11. ovdje i u Čatežu ćemo odigrati još te tri utakmice sa jačim protivnicima“, istakao je Dragan Jović šef stručnog štaba FK Tuzla City.

Jedna od ambicija kluba je da u naredne tri godine osvoji i titulu Premijer lige BiH, no to će morati uraditi bez nekoliko standardnih igrača koji su nosili igru Plavih prošle sezone, a koji su pronašli nove angažmane. Šef struke Jovič ističe kako panike nema i da ekipu selektiraju u miru. Jedan od onih koji će i naredne sezone nositi dres Tuzla City-ja je i Nevres Fejzić koji očekuje nove sportske uspjehe.

„ Izašli smo na evropsku scenu i naravno da tu sada moramo i ostati. Neće biti teže ali biće taj neki pritisak da opet izađemo u Evropu i nadamo se da ćemo i ove godine biti dio Evrope i svega. Predsjednik je ambiciozan, postavio je neke ciljeve i mi se nadamo da ćemo to ispuniti i da ćete nas i predstojeće godine gledati u što boljem svijetlu i izdanju i da ćemo nastaviti sa dobrim igrama“, rekao je Nevres Fejzić kapiten FK Tuzla City.

Tuzla City je nedavno završenu sezonu domaćeg prvenstva okončao na drugom mjestu prvenstvene tabele, a sigurno da će biti konkurentni za sam vrh Premijer lige i u sezoni koja nam slijedi.

Izvor

© 2022 BiHLive. All rights reserved.
scroll to top