Close

TURKOVIĆ OŠTRO OSUDILA RUSKU AGRESIJU I PODRŽALA SUVERENITET I TERITORIJALNI INTEGRITET UKRAJINEZamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH dr Bisera Turković obratila se večeras na neformalnoj večeri uoči sutrašnjeg sastanka ministara vanjskih poslova Vijeća Evrope u Torinu.

Šefovi diplomatija evropskih država okupili su se u čuvenoj Palazzo Madama u Torinu i razgovarali o najaktuelnijim pitanjima, uključujući rusku agresiju na Ukrajinu, posljedice geopolitičkih promjena i budućnost kontinenta.

U svom obraćanju, ministrica Turković je, između ostalog, oštro osudila rusku agresiju i podržala suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine, ističući da je BiH podržala odluke o isključenju Ruske Federacije iz ove organizacije te međunarodne sankcije s ciljem okončanja agresije i spašavanja ljudskih života. 

Ministrica Turković se susrela i sa domaćinom neformalne večere italijanskim ministrom vanjskih poslova Luigi Di Maiom, te ministrima Španije, Norveške, Slovenije i drugih država.

Sutra ujutro počinje 132. zasjedanje ministarskog komiteta Vijeća Evrope.

scroll to top