Close

TURISTIČKA PONUDA SARAJEVA I BIH BIT ĆE PREZENTIRANA NA MALEZIJSKOM TRŽIŠTU



Turistička zajednica Kantona Sarajevo Visit Sarajevo, koju je predvodio predsjednik Kenan Magoda, ugostila je visoku delegaciju Islamskog turističkog centra Malezije, koja djeluje pri Ministarstvu turizma.

Kako naglašavaju u saopćenju za javnost, razmijenili su iskustva o načinu promocije destinacije u svijetu, te dogovorili intenzivnu saradnju u predstojećem periodu uz unaprijeđene pristupe promociji nakon globalne pandemijske pauze.

Predstavnici delegacije iz Malezije su, tom prilikom, uputili poziv Turističkoj zajednici KS za učešće i prezentaciju Kantona Sarajevo i Bosne i Hercegovine na njihovoj godišnjoj konferenciji koja će biti održana u oktobru ove godine.

Predsjednik Turističke zajednice KS Kenan Magoda naglasio je da je Sarajevo, sa svojim dinamičnim ljetnim i zimskim sezonama i uz sve sadržaje koje može ponuditi, idealna destinacija za goste iz Malezije te da je poziv za takvo predstavljanje došao u pravi trenutak.

Osim predstavljanja na konferenciji, dogovorena je i posjeta malezijskih tour operatera i novinara Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

scroll to top