Close

TUGA SAVLADALA PREMIJERA NOVALIĆA: ELMIRA JE BILA VELIKI INSANPremijer Federacije BiH Fadil Novalić danas je u mjestu Kukavac kod Stoca posjetio porodicu stradale djevojke Elmire Sefo (27), koja je u snažnom zemljotresu koji je nedavno pogodio BiH zadobila teške povrede u porodičnoj kući usljed kojih je i preminula.

Djevojka je smrtno stradala nakon što se stijena obrušila na kuću u Stocu. Roditelji djevojke i sestra lakše su povrijeđeni.

Premijer Federacije BiH, Fadil Novalić je porodici Sefo izrazio najdublje saučešće i podršku, istaknuvši da je teško pronaći riječi utjehe u trenucima kada izgubimo svoje najmilije.

Međutim, u jednom trenutku posebno je osjetio tugu što je podijelio sa svojim pratiocima.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Njena sestra mi je rekla da je naša draga Elmira cijeli svoj život posvetila dobročinstvu i pomaganju drugim ljudima. I jednom prilikom sestra joj je ispričala da me često sreće kada ide na posao, na šta joj je Elmira uzvratila, da bi voljela da mi predstavi svoje ideje koje bi pomogle njenoj zajednici.

U tom trenutku osjetio sam neopisivu tugu. I kad bih probao da vam približim taj osjećaj, mislim da ne bih mogao obuhvatiti ni djelić onog što sam osjetio.

Nažalost, Elmirine ideje nisam čuo dok je bila živa i nisam ih ostvario. Njena divna sestra formira organizaciju koja će njegovati sjećanje na Elmiru tako što će nastaviti raditi ono što je najviše voljela, pomagati drugima. A ja ću se potruditi da njene ideje budu realizovane.

Neka je vječni rahmet njenoj plemenitoj duši.

scroll to top