Close

TIJELO MATEJA PERIŠA BIT ĆE ISPRAĆENO DANAS IZ BEOGRADATijelo Mateja Periša bit će ispraćeno danas iz Crkve svetog Ante u Beogradu za Split, gdje će biti sahranjen, objavila je Beogradska nadbiskupija.

Tijelo će biti izloženo u crkvi od 15 sati, a u 17 sati će biti ispraćaj koji će predvoditi beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar, javljaju srbijanski mediji.

Podsjetimo, jučer je potvrđeno da je mladić čije je tijelo pronađeno u Dunavu Matej Periš. Kako piše Telegraf, DNA analiza je dokazala da se radi o nestalom Splićaninu. Uzrok smrti je, kako se i pretpostavljalo, utapanje, pokazala je obdukcija. Bit će napravljena i toksikološka analiza, ali ti se rezultati očekuju tek za nekoliko sedmica.

Njegovo tijelo izvukli su mornari prekjučer ujutro oko 9:30 sati. Tijelo je pronađeno na mjestu koje se zove Ada Huja, a nalazi se nizvodno od Velikog ratnog otoka, na ušću Save u Dunav koje je više puta bilo detaljno pretraživano.

Po nalogu tužilaštva obavljena je obdukcija i DNA analiza, a rezultati toksikoloških analiza bi mogli biti poznati za nekoliko sedmica.

Na pronalasku hrvatskog državljanina Mateja Periša bili su angažirani pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za sigurnost na rijekama, kao i sve policijske stanice na teritoriju grada Beograda.

scroll to top