Close

TEGELTIJA SE PRAVDAO AMERIKANCIMA U BIJELOJ KUĆI: RS NE PLANIRA SECESIJUPredsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija danas je imao sastanke u Washingtonu sa predstavnicima Bijele kuće, gdje je poručio da bh. entitet Republika Srpska ne planira secesiju i da je važno dijalogom riješiti unutrašnja pitanja u BiH.

On dalje navodi da je predstavnicima SAD-a rekao da se pojedini predstavnici međunarodnih institucija i ambasada u BiH svrstavaju na jednu stranu u BiH, šalju jednostrane izvještaje što ponekad dovodi do situacije da te institucije i zemlje donose pogrešne odluke.

On je rekao da je američke zvaničnike pozvao na dijalog, da dođu u BiH i da razgovaraju o svim otvorenim pitanjima.

Iz Vijeća ministara Bosne i Hercegovine danas je saopćeno da će se Tegeltija sastati, u odvojenim susretima, sa šeficom Odjeljenja za evropska pitanja Vijeća za nacionalnu sigurnost pri Bijeloj kući Amandom Sloat, prvim zamjenikom pomoćnika državnog sekretara u Birou za evropske i evroazijske poslove State Departmenta Dereckom J. Hoganom, te specijalnim predstavnikom predsjednika SAD-a za Zapadni Balkan Gabrielom Escobarom.

scroll to top