Close

Sutra dženaza likvidiranom vođi navijača Željezničara u Sarajevu


 

Dženaza Mehmedu Meši Ramiću (26), koji je likvidiran 12. decembra, prije bit će klanjana sutra u Sarajevu na gradskom mezarju Bare u 13.30 sati.

Ovih dana od njega su se opraštali brojni prijatelji i članovi porodice, ali i navijači Željezničara čiji je Ramić bio vatreni navijač, ali i vođa navijača.

Detalji likvidacije Mehmeda Ramića: “J…m vam majku, glavu ću mu otkinuti”

 

Podsjećamo, Mehmed Meša Ramić je smrtno stradao u pucnjavi u nedjelju u sarajevskom naselju Pofalići nasred raskrsnice.

Zbog likvidacije je priveden Amel Jašarević Šaja, koji je priznao da je pucao. Naknadno su lišeni slobode Edvin Imamović i Igor Zuko, dok se za Adelom Kabašem, nekada Murtović, traga te je izdata potjernica.

Prema izjavama koje su privedeni dali u policiji, cijela ekipa se tog 13. decembra sastala u blizini Hitne pomoći, nakon čega im je Kabaš oko 20 sati rekao da idu, a na parking su poveli i jednog njegovog prijatelja. Dogovor je bio da odu u kafić.

Prišli mu na semaforu

Adel Kabaš s Edvinom Imamovićem i Adelovim prijateljem kretali su se Golfom 7 plave boje, a iza njih je u crnom Golfu 7 išao Amel Jašarević s Igorom Zukom. Kako su išli od Pofalića prema kružnom toku, pored njih je prošao Mehmed Ramić Meša u crvenom Peugeotu.

Na semaforu na Pofalićima prišli su Mešinom vozilu, a Jašarević je išao za njima i stao.
Prema izjavi jednog od osumnjičenih, Meša je u tom momentu otvorio prozor, dok je Jašarević otvorio prozor na zadnjim vratima i pitao Ramića „u čemu je problem, što dira maloga, misleći na Ajdina kojeg je Ramić maltretirao“.

– Meša je tom prilikom počeo psovati: „J…m vam majku, glavu ću mu otkinuti, ni ti (Jašarević, op. a.) ga ne možeš zaštititi – naveo je osumnjičeni.
Ramić je pokušao izaći iz auta, a onda je naglo krenuo i stao. Jašarević je svojim vozilom prišao s desne strane Ramićevog vozila i počeo pucati. Tada je u Ramića zapucao i Adel Kabaš.

Bježeći čitao portale

Kabaš je potom s Imamovićem pobjegao sa lica mjesta tražeći da bude odvezen u Lukavicu, a potom preko Foče i Trebinja na granicu s Crnom Gorom. Imamović se usprotivio, pa mu je Kabaš rekao da ih ostavi ispred kafića „Moca“ u Lukavici.

Nakon Što ga je Adel pozvao, u Lukavicu je došao Igor Zuko sa svojim Passatom, te se Kabaš s njim odvezao nakon što je svom drugu predao pištolj i čahure.

Vozili su se se preko prijevoja Čemerno kada je Adel rekao Zuki da stane i da će on izaći. Adel je dok su se vozili, cijelo vrijeme uzimao mobitel od Zuke i čitao portale koji su pisali o pucnjavi.

scroll to top