Close

ŠTA KRIJE MATEJEV TELEFON: STRUČNJACI POJASNILI KOJI PODACI MOGU DA SE SPASE, IAKO JE MOBITEL BIO U VODI PET MJESECIMobilni telefon koji je pronađen u džepu pantalona, kada je u srijedu iz Dunava kod Ade Huje u Beogradu izvučeno tijelo Mateja Periša, mogao bi konačno da da odgovor na pitanje – zašto je mladi Splićanin kobne noći, u majici kratkih rukava, istrčao iz kluba “Gotik” u Beton Hali, trčao ulicama, pa sišao do rijeke gdje se potom, kako je utvrđeno obdukcijom, utopio.

Kako objašnjavaju stručnjaci za telekomunikacije, iz pronađenog telefona najvjerovatnije se mogu izvući gotovo svi podaci, iako je telefon gotovo pet mjeseci bio u vodi, a najvažniji mogu biti fotografije i snimci iz kobne noći.

Potraga za Splićaninom Matejom Perišem, kome se 31. decembra 2021. tokom proslave Nove godine u Beogradu izgubio svaki trag, konačno je obustavljena poslije pet i po mjeseci, nakon što je njegovo tijelo pronađeno u Dunavu, kod Ada Huje. Obdukcija je razriješila misteriju o načinu nastupanja Matejeve smrti i utvrđeno je da se dvadesetsedmogodišnji Splićanin utopio u ledenom Dunavu, ali glavno pitanje – zašto je uopšte te noći Matej ostavio prijatelje, istrčao iz kluba i potom ušao ili upao u vodu, može dobiti odgovor nakon analize njegovog telefona.

“Kartica može da se spasi i sa nje mogu da se izvuku podaci”
Prema riječima sudskog vještaka Branislava Blagojevića, ono što je za početak najbitnije jeste u kakvom stanju je telefon koji je pronađen zajedno sa tijelom, te da li ima nekih mehaničkih oštećenja na istom.

Kada je o samim karticama riječ, sudski vještak Mile Petrović objašnjava da se njihovim ispitivanjem bave određene naučne institucije, te da sama procedura traje oko tri mjeseca.

scroll to top