Close

SIPA PRETRESA NA 12 LOKACIJA U SARAJEVU I KONJICUPolicijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u sklopu operativne akcije “As”, na području Sarajeva i Konjica započeli pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na 12 lokacija.

Akcija se provodi zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo “Zloupotreba položaja ili ovlaštenja” propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine i krivično djelo “Povlaštene informacije” propisano Zakonom o tržištu vrijednosnih papira Federacije Bosne i Hercegovine, saopćila je SIPA.

Pretresi se vrše po nalozima Kantonalnog suda u Sarajevu i Općinskog suda u Sarajevu te pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine, Federalnom upravom policije, MUP-om Kantona Sarajevo i MUP-om Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Uzimajući u obzir da su pretresi još uvijek u toku, o konačnom ishodu operativne akcije javnost će biti informisana naknadno, dodaju iz SIPA-e.

scroll to top