Close

SAMO STO LJUDI NA SVIJETU IMA OVAKVU KOSU: SVI ŽELE DA JE DODIRNUKada je maleni Locklan Samples
imao osam mjeseci, njegovim roditeljima Cate i Calebu je bilo sasvim jasno da on nije običan dječak… A sve zbog krajnje neobične frizure!

Naime, ovaj dječačić imao je gomilu svijetloplave, tršave kose koja je stalno izgledala kao da je pod uticajem žestokog vjetra.

Cate je medijima rekla da joj se dopadala neposlušna, “divlja” kosa njenog sina, ali da je znala da to nije uobičajena pojava. U to ju je uvjerila i nasumična poruka jedne žene koja ju je na Instagramu upitala da li njen sin ima UHS sindrom, odnosno sindrom “neočešljane” kose.

Ova poruka zainteresovala je Cate, koja je nakon toga odvela kod pedijatra, gdje je ubrzo utvrđeno da dječak zaista ima ovaj rijedak genetski poremećaj koji karakteriše izrazito svijetla, meka kosa koja uvijek djeluje “naelektrisano”. Stanje je toliko rijetko da je Locklan zapravo samo jedan od 100 poznatih slučajeva širom svijeta.

Cate je objasnila i da svog sinčića povremeno samo očešlja, te da nema poseban način na koji održava njegovu kosu: “Ne sjećam se ni kada sam mu posljednji put oprala kosu. Ona se ne prlja i ne masti, mekana je i može da bude lomljiva”.

Ona je dodala da svog sinčića zove “maslačkom”, ali Loklana porede i sa nekim zanimljivim ljudima.

scroll to top