Close

REPREZENTATIVCI BIH ODRADILI POSLJEDNJI TRENING UOČI MEČA SA SAD-OMReprezentativci Bosne i Hercegovine su na terenima “Dignity Health Sports Parka” u Los Angelesu odradili posljednji trening pred sutrašnji prijateljski meč sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država (SAD), prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz stručnog štaba ističu da su zadovoljni radom igrača u pripremnom periodu i da je ekipa spremna za utakmicu, objavljeno je na web-stranici N/FSBiH.

Trenig je odradio i Hrvoje Barišić koji je imao problem sa skočnim zglobom te će i on konkurisati za meč.

Bosnu i Hercegovinu će u sutrašnjem duelu predstavljati isključivo igrači iz Premijer lige BiH, a s druge strane i za SAD će nastupati reprezentativci iz domaće MLS lige.

Na spisku bh. tima je 18 igrača iz osam premijerligaških klubova, a najviše predstavnika imaju Borac i Sarajevo, po četiri. Za američki tim konkuriše 25 igrača iz 11 različitih timova, a Colorado Rapids s četiri reprezentativca ima najviše predstavnika.

Reprezentacija SAD-a je u ovoj kalendarskoj godini ostvarila 16 pobjeda čime je izjednačila svoj rekord iz 2013. godine.

Utakmica Sjedinjene Američke Države – Bosna i Hercegovina na programu je 18. decembra u 17:15 sati po lokalnom vremenu (02:15 CET) na “Dignity Health Sports Parku” u Los Angelesu.

Na ovom stadionu domaće utakmice igra jedan od najpopularnijih američkih klubova LA Galaxy za koji su između ostalih nastupali David Beckham, Zlatan Ibrahimović, Robbie Keane, Giovani dos Santos, Steven Gerrard, Ashley Cole, Landon Donovan…

scroll to top