Close

PRIVREDNICI U RS PLAĆAJU I PET PUTA JEFTINIJU STRUJU NEGO NA TRŽIŠTUElektroprivreda Republike Srpske sa privrednicima je dogovorila i do pet puta niže cijene u odnosu na berzanske, a građanima godinama unazad nudi cijene i do 80 posto niže od tržišnih, kaže Velibor Šipovac direktor Direkcije za tržišno snabdijevanje električnom energijom u ERS, uz objašnjenje da je neminovnost postepeno usklađivanje sa tržištem.

Šipovac je dodao da će, s druge stane, u 2022. godini privrednici u RS plaćati daleko niže cijene od ovih. A to je, kaže, dokaz da ERS vodi računa o privredi.

Iz Elektroprivrede RS su naglasili da će se morati postepeno prilagođavati tržišnim uslovima, kako ne bi ugrozili stabilnost sistema i onemoćili investicioni razvoj.

Na koncu Šipovac je potcrtao da je ERS pouzdan snabdjevač koji proizvodi dovoljno električne energije za kupce u Republici Srpskoj, ali da ima i viškova koji se plasiraju na tržište. Taj višak se, kaže, prodaje putem berze Seepex, ali i putem bilateralnih ugovora u skladu sa regulativom.

scroll to top