Close

PRIRODNI RUSKI PROBIOTIK: KOŠTA MANJE OD 1 KM, A LAKO SE PRAVICvekla je jedan od najboljih prirodnih onkoprotektora. Sadrži betain – aktivnu supstancu koja zaustavlja razvoj određenih vrsta tumora.

Na bazi soka od cvekle je bio sinteziran antikancerogeni preparat antozim koji je pokazao svoju efikasnost u liječenju pacijenata poslije zračne terapije.

Idealna doza je 200 grama cvekle dnevno.

Koliko se pije?

U početku tretmana uzimajte samo čajnu kašičicu soka nekoliko puta dnevno. Postepeno povećajte dozu, ali nemojte pretjerati. Maksimalna količina soka, koju možete da popijete tokom dana je 600 ml.

Međutim, za pravljenje lijekova i jela tokom tretmana ne smije da se koristi prskano i modifikovano povrće koje je odgajano u nađubrenom zemljištu.

Recept za sok

Izrendajte oljuštenu sirovu cveklu i iscijedite sok kroz gazu. Ostavite napitak da odstoji 2 sata u frižideru, i samo nakon toga možete ga konzumirati.

Inače se preporučuje da uzimate 100 ml soka pet puta dnevno pola sata prije jela i još 100 ml noću. Tretman traje najmanje godinu dana.

Pošto se čist sok od cvekle teško vari, možete da ga pomiješate sa cijeđenim sokom od šargarepe. Sok od cvekle se ne preporučuje kod dijabetesa, osteoporoze, niskog pritiska i crevnih oboljenja.

Recept za kvas od cvekle

Jednu izrendanu glavicu cvekle pomiješajte sa četiri supene kašike mrvica od ražanog hljeba. Dodajte malo šećera pa prelijte sa dva litra mlake i prokuhane vode. Prespite napitak u staklenu teglu, poklopite i ostavite 2-3 dana da odstoji na toplom mjestu.

Nakon završetka fermentacije procijedite i ohladite kvas.

scroll to top