Close

Predstavnici ureda Delegacije EU i policijski atašei posjetili Federalnu upravu policije | RTV TK


Predstavnici Delegacije Evropske unije (EU) – Ureda specijalnog predstavnika i međunarodni policijski atašei boravili su u radnoj posjeti Federalnoj upravi policije i razgovarali sa zamjenikom direktora Ensadom Kormanom i njegovim saradnicima, saopćeno je iz FUP-a.

Na sastanku je razgovarano o sigurnosnoj situaciji, unapređenju i jačanju policijske saradnje na međunarodnom nivou i razmjeni informacija s ciljem prevencije i suzbijanja kriminaliteta, kako u Bosni i Hercegovini, tako i na međunarodnom nivou.

Zamjenik direktora Federalne uprave policije je upoznao goste s nadležnostima te sigurnosne institucije, poteškoćama u radu, kao i s važnijim aktivnostima koje trenutno provodi.U fokusu su bile aktivnosti Uprave u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma, nasilnog ekstremizma, trgovine ljudima, cyber kriminala te međukantonalnog kriminala, kao i saradnja s drugim policijskim organima u Bosni i Hercegovini.

Zamjenik direktora Korman je izrazio spremnost za produbljivanje saradnje i efikasniju razmjenu operativnih informacija te zahvalio za dosadašnju pomoć u cilju unapređenja sigurnosti i stabilnosti u Bosni i Hercegovini.

Izvor

scroll to top