Close

POZIVAMO MINISTRA ŠTETU DA SE OGLASI POVODOM PROBIJENIH ROKOVA NA REKONSTRUKCIJI TRAMVAJSKE PRUGEAsocijacija mladih SDA Sarajevo jučer je svojim okupljanjem izrazila nezadovoljstvo povodom dinamike radova i probijanja rokova na rekonstrukciji tramvajske pruge na relaciji Ilidža-Remiza.

Ova dinamika radova, te već probijeni rokovi impliciraju da će cijela rekonstrukcija trajati mnogo duže nego što je planirano.

To predstavlja značajan problem svim korisnicima gradskog saobraćaja, a najviše studentima i mladim ljudima kojima je javni prijevoz od esencijalnog značaja. Mladi nisu jedina kategorija kojima je zbog ovog neodgovornog odnosa pojedinaca iz vlasti svakodnevni život otežan, pogođeni su penzioneri, porodilje, građani sa zdravstvenim poteškoćama, ali i svi ostali kojima je svakodnevni gradski prijevoz neophodan.

Pozivamo ministra Štetu da građanima obrazloži razloge probijanja obećanih rokova rekonstrukcije, te da javnost konačno dobije odgovor kada će javni gradski saobraćaj biti normaliziran.

scroll to top