Close

POTRESNA ISPOVIJEST CRISTIANA RONALDA: OTAC MU JE BIO NA SAMRTI, A ONDA JE FERGUSON POKAZAO KAKAV JE ČOVJEK!Legendarni trener Manchester Uniteda je svojevremeno dozvolio slavnom Portugalcu da posjeti bolesnog oca iako su pred njima bili važni mečevi, ali Škot je smatrao da postoje stvari koje su veće od kluba, a jedna od njih je porodica.

Svi znaju da je jedan od najboljih fudbalera u historiji Cristiano Ronaldo jedan od najvećih ‘projekata’ jednog čoveka – legendarnog trenera Mnchester Uniteda, Škota ser Aleksa Fergusona.

Slavni Portugalac je u dva navrata stigao u redove ‘crvenih đavola’, najviše zahvaljujući upravo Fergusonu. Impresivna karijera koju je Portugalac napravio pokazala je samo koliko je Fergi imao njuh za takvog talenta. Poslije mnogo godina, ponovo su zajedno, a sada su za svoj klub snimili emisiju u kojoj su otkrili brojne detalje o njihovoj saradnji.

A jedan iz kategorije ‘potresnih’ svakako je onaj kada je Ferguson pustio Ronalda da ide u posjetu ocu. Bilo je to baš davno, prije više od 15 godina, ali Portugalac i dalje pamti riječi koje mu je čuveni menadžer tada rekao.

Naravno, svoju verziju priče imao je i čuveni trener, koji je bez premca jedan od najzaslužnijih za karijeru Portugalca.

scroll to top