Close

POSAO U AUSTRIJI PLAĆA SE 6.000 EURA, ALI NIKO GA NE ŽELI RADITI: EVO ZAŠTOKada bismo vam rekli da u Austriji nude posao za platu od 6.000 eura, ali gotovo da nema zainteresovanih, vjerovatno ne biste pomislili da se radi o poslu kuhara!? Ali, upravo to zanimanje je u pitanju.

U Austriji trenutno postoji velika potreba za kadrovima u domaćim skijalištima, posebno nakon što je uveden karantin, a kartu za skijanje, navodno, mogu kupiti samo oni koji su preležali koronavirus ili su vakcinisani; testovi se ne priznaju.

Peter Mayer za portal heute.at tvrdi da trenutno postoji ogroman nedostatak zaposlenih u zimskom turizmu. Mayer dogovara zapošljavanje osoblja sa svojom agencijom.

Ponovno zatvaranje u zemlji izazvalo je talas otkazivanja u hotelskoj industriji i samim tim “ledeni početak” skijaške sezone.

Za razliku od prošle godine, restorani će raditi, ali poznate Aprés-Ski-Partys žurke nisu dozvoljene. Međutim, to ne odvraća turiste od planiranja odmora i skijanja. Ipak, dok se rezervacije polako povećavaju, broj zaposlenih u skijalištima nastavlja da opada.

Zbog karantina, trenutnih mjera pri ulasku u zemlju i čestog nedostatka planiranja bezbijednosti za kompanije i goste, regrutovanje zaposlenih je izuzetno teško, smatra Geiger.

Zbog toga što nema pomenutih žurki, očekuje se manje napojnica, što je vjerovatno razlog za manjak prijava za ovaj posao.

scroll to top