Close

PORODIČNI SUKOBI: BEZ INCIDENTA NA UNIVERZITETU, STARO OBEZBJEĐENJE I DALJE ČUVA OBJEKATPrema pisanju SandžakPressa na Internacionalnom univerzitetu tokom noći je pokušana nelegalna zamjena agencije za obezbjedjenje “Berk” čiji je direktor Muhamed Zukorlić brat rah. Muftije Zukorlića, a koja već 20 godina brine o bezbijednosti u toj ustanovi.

Na inicijativu dijela Uprave pokušan je nelegalni angažman agencije iz Beograda pod nazivom ELS security, bez znanja rektora Suada Bećirovića, zakonskog zastupnika Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru.

Obzirom da je promjena pokušana na nezakonit način, intervenisala je policija, koja je pripdnike agencije iz Beograda udaljila sa posjeda Univerziteta te ostavila da objekat obezbjeđuju pripadnici stare službe obezbjeđenja Berk iz Novog Pazara.

Na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru je zabilježen niz nezakonitih radnji od strane dijela uprave koje su sprovedene od trenutka smrti rahemtli akademika muftije Muamera Zukorlića.

Kako nezvanično saznaje ovaj portal, Islamska zajednica u Srbiji, kao većinski vlasnik univerziteta će sutra donijeti odluku da se više ni jedna radnja na Univerzitetu ne smije sprovoditi nezakonito i mimo propisanog Statuta.

scroll to top