Close

PONOVO BLOKADA PUTEVA U SRBIJI: DIO DEMONSTRANATA ZAUSTAVIO SAOBRAĆAJ U VIŠE GRADOVADemonstrati okupljeni oko Ekološkog ustanka, koji predvodi Aleksandar Manojlović Ćuta blokirali su danas oko 14 sati autoput kod Sava centra u Novom Beogradu, kao i saobraćajnice u više gradova širom Srbije, a primjetan je manji broj demonstranata nego prošle subote u isto vrijeme.

Naime, iako je organizacija Kreni-promijeni Save Manojlovića poručila da neće biti protesta jer su im ispunjeni uslovi, okupljeni oko Ekološkog ustanka organizovali su blokadu i danas, a najprije su se okupili ispred Centra Sava.

Blokada će trajati do 15 sati

Atomobili se na autoputu okreću i kreću u suprotnom pravcu. Blokirana je ulica Milentija Popovića i najavljeno je da će blokada trajati do 15 sati. Inače, Brankov most i Pančevački most zasad su prohodni za saobraćaj.

Blokade i u drugim gradovima

U Novom Pazaru je blokiran centar grada. U Užicama je kao i prošle subote blokiran Ložionički most, kao i put ka Požegi na izlasku iz grada.

U Nišu je blokirana ulica Nikole Pašića kod Skupštine grada. U Novom Sadu blokirani su kružni tok na raskrsnici Bulevara Evrope i Bulevara patrijarha Pavla, a blokirana je i Ibarska magistrala u Preljini. U Šapcu je blokiran novi most preko Save. Saobraćajnica između Kosjerića i Požege takođe je blokirana. U Smederevu je blokiran centar grada kod Gimnazije, a u Leskovcu je blokiran centar grada. U Somboru je blokiran kružni tok u centru grada, kao i svi prilazi kružnom toku iz pravca Subotice i Novog Sada.

Raskol u ekološkim organizacijama

Inače, nakon što je došlo do raskola u ekološkim organizacijama, Jovanović je rekao da je osnovni cilj protesta „protjerivanje“ kompanije Rio Tinto iz Srbije i dodao da nema stajanja te da se blokada saobraćajnica nastavlja danas u 14 sati kod Sava centra. Jovanović se, inače, kod Save centra s demonstrantima pojavio oko 13 sati.

Podsjetimo, demonstranti okupljeni oko organizacije Kreni-promijeni tražili su povlačenje Zakona o eksproprijaciji, što je i učinjeno, i izmjenu Zakona o referendumu, što je takođe Skupština juče učinila, kada je jednoglasno usvojila Prijedlog zakona o izmenama Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi.

scroll to top