Close

POMOĆU OVOG PRIRODNOG SASTOJKA UKLONITE MRLJE SA ODJEĆE OD DETERDŽENTAPonekad deterdžent može da ostavi tragove na odjeći, a stručnjaci za čišćenje otkrili su kako ih ukloniti.

Ako preopteretite mašinu za veš i deterdžent ne može pravilno da se rasprši, neće se otopiti u vodi. 

Umjesto toga, može završiti na odjeći, u obliku bijelih ili plavih mrlja, voštanog tragova ili krute teksture. 

Možda ste mislili da ih je nemoguće ukloniti, ali stručnjaci za čišćenje rekli su za The Sun da ih možete očistiti – alkoholnim sirćetom.

Stručnjaci su objasnili: “Mrlje od tečnog deterdženta za veš mogu se pojaviti ako deterdžent nije pravilno ispran. Srećom, prilično je lako ukloniti ove vrste mrlja. Da biste uklonili mrlje, pomiješajte jednu šoljicu sirćeta s četvrtinom šoljice vode u sudoperi. Stavite zaprljani odjevni predmet u taj rastvor i utrljajte tkaninu samu o sebe kako biste očistili deterdžent.”

Deterdžent u prahu i tvrda voda mogu uzrokovati mrlje na tamnoj odjeći. Za borbu protiv nje ili otopite deterdžent u prahu u vodi prije nego što ga stavite u pregradu ili jednostavno pređite na tečnosti.

Mrlje od voska takođe mogu biti uzrokovane omekšivačem, da biste ih uklonili, istrljajte područje pomoću komadića sapuna za pranje veša i meke četke za čišćenje. Nakon što uklonite što više možete, ubacite odjeću u sljedeće pranje.

scroll to top