Close

POČELA REKONSTRUKCIJA TRGA OSLOBOĐENJA-ALIJA IZETBEGOVIĆPočeli su radovi na rekonstrukciji Trga oslobođenja-Alija Izetbegović.

Kako je ranije izjavio općinski načelnik mr.Ibrahim Hadžibajrić, skoro godinu dana trajala je procedura dobijanja svih potrebnih odobrenja za novi projekat rekonstrukcije izrađen prema smjernicama Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH, potom postupak izbora izvođača radova, nadzornog organa i konačno, početak radova.

Načelnik je potvrdio da je potpisan ugovor sa izabranim izvođačem radova, firmom Ensa d.o.o. koji su od danas na terenu i rade na uklanjanju ploča. Izabran je i nadzorni organ – firma Građevinar-Fajić d.o.o. Mostar sa kojima je također potpisan ugovor i koji su također prisutni na gradilištu.

Načelnik Hadžibajrić je u intervjuu koji je jučer dao za portal Raport još jednom ukazao na probleme zbog kojih su radovi obustavljeni prije skoro godinu dana.

Projekat rekonstrukcije Trga oslobođenja-Alija Izetbegović koštat će 450.000 KM i finansirat će se iz budžeta Općine Stari Grad Sarajevo.

scroll to top