Close

OVO SU VJEŽBE ZA PERFEKTNE TRBUŠNJAKE PREMA REŽIMU CINDY CRAWFORDCindy Crawford je jedan od najpoznatijih supermodela devedesetih, ali i danas, tridesetak godina kasnije, dominira modnim pistama i editorijalima. Svojevremeno su njene videokasete s vježbama bile hit, a redovnim vježbanjem i balansiranom prehranom i dalje održava top formu.

Stoga je sa svojom trenericom Sarah Hagaman na Instagram profilu predstavila i tzv. ab burner rutinu za besprijekorne trbušnjake.

Za ravan stomak radi vježbe u tri runde, a postepeno povećava broj ponavljanja. Tako u prvoj rundi odradi po 20, u drugoj po 30, a u trećoj po 40 ponavljanja pojedine vježbe.

Prva je Standing bicycle crunch, gdje u stojećem stavu stavi ruke na potiljak s raširenim laktovima i zatim približava suprotan lakat i koljeno. Potom slijedi Sumo squat side to side crunch: u sumo širokom čučnju s rukama na potiljku se pregiba lijevodesno.

Zatim slijedi Low plank Ab saw, kod kojeg izvodi plank na laktovima i blago se pomiče naprijednazad, a preporučuje da se rade četiri serije.

Hamstring hold with Alternating scissors je vježba u kojoj leži na leđima s podignutom glavom i nogama te naizmjenično tijelu privlači lijevu pa desnu nogu, lagano je pridržavajući rukama. Potom slijedi plank na koljenima u kojem produžuje lijevu nogu iza, a desnu ruku ispred tijela, odnosno lijevu ruku i desnu nogu.

I na kraju, ležeći na boku izvodi trbušnjake podižući trup i noge.

Osim trbušnjaka, Sindi voli i kardio treninge, a omiljeno joj je trčanje po stepenicama, prenosi Elle.

Važna stavka je i prehrana te se Sindi pridržava zdravih namirnica i priznaje da se trudi “80 posto vremena biti 80 posto dobra”. 

Dan započinje smoothijem od kokosovog mlijeka, trećine zamrznute banane, šoljice svježeg špinata, 10 listića mente, kašičice proteina i malo kakao zrna. Za ručak najčešće jede salatu s piletinom, a za večeru priprema pureće okruglice sa salatom i povrćem. 

scroll to top