Close

OPERATIVNA AKCIJA FILM: POLICIJSKI SLUŽBENICI SIPA-E VRŠE PRETRESE NA VIŠE LOKACIJAPolicijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su započeli pretrese na više lokacija na području Cazina i Velike Kladuše zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela “Organizovani kriminal”, “Neovlašten promet opojnim drogama” i “Krivotvorenje novca”, propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

U operativnoj akciji “Film” policijski službenici SIPA-e vrše pretrese na više lokacija koje koriste osumnjičena lica, s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena krivična djela.

Pretresi se vrše po naredbi Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine u saradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Bihać.

Uzimajući u obzir da su aktivnosti policijskih službenika u toku, o detaljima operativne akcije javnost će biti informisana naknadno.

scroll to top