Close

Okupila se ženska „A“ reprezentacija BiH | RTV TK


Ženska „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici i počela pripreme za prijateljske utakmice sa Filipinima koje će se odigrati u Sloveniji. Prva je na rasporedu već za dva dana sa početkom  u 18 sati, dok je druga provjera zakazana za 26. juni. Selektor ženske „A“ reprezentacije  Samira Hurem istakla je kako su nadolazeće prijateljske utakmice važne za razvoj mladih igračica i njihovo sticanje iskustva u nacionalnom dresu.

„Nama su potrebne utakmice iz razloga što mi u septembru igramo utakmicu sa Azerbejdžanom gdje nas pobjeda vodi u baraž utakmice Svjetskog prvenstva, a ja stalno napominjem da u timu ima mladih igračica koje čak igraju u prvih 11 i da bismo ih razvijali nama su potrebne kvalitetne  utakmice, a pošto su Filipini kvalitetna reprezentacija jedna iskusna repka onda je meni to prije svega potrebno da naše mlade igačice dobiju još jedno veće iskustvo“, istakla je Samira Hurem selektor ženske „A“ reprezentacije BiH.

Jedna od onih koja će ponovo obući nacionalni dres je i Marija Aleksić. U proteklih godinu dana oporavljala se od teške povrede. Zadovoljna je što je ponovo među Zmajicama i što može dati svoj doprinos u nadolazećim utakmicama.

„Jako sam ispunjena i srećna. Prošla sam dug proces oproavka i koliko god da je brzo prošlo meni je dugo trajalo. One su bile velika moja podrška od početka pa do dan danas nisu me napuštale nijednog trenutka i zahvalna sam što sam ovdje i što sam u mogućnosti da dam sve od sebe za ovaj grb. Čeka nas ta utakmica sa Azerbejdžanom za baraž, to je jedan najveći uspjeh koji smo dosada odradili. Ove utakmice sa Filipinima su odlična provjera tako da u svakoj utakmici pristupamo isto i cilj je da se što bolje spremimo i željno iščekujemo septembar“ ,rekla je Marija Aleksić nogometašića ženske „A“ reprezentacije BiH.

Naredna dva meča sa Filipinima izabranicama Samire Hurem biće odlična priprema za duel protiv Azerbejdžana u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Ukoliko ostvare pobjedu naše djevojke izborit će baraž čime se otvara velika šansa za povijesni plasman na Svjetsko prvenstvo. Trenutno su drugoplasirana selekcija grupe E sa 10 osvojenih bodova.

„Radujemo se svakom okupu reprezentacije. Jako nam je drago da nam je Savez obezbijedio ove dvije prijateljske utakmice koje su nam jako važne za pripremu za septembar jer kasnije ne bi imali vremena da se dobro pripremimo za tu utakmicu. Svakako će nam dobro doći ove dvije utakmice što za mlađe igračice a i za nas starije jer nam je bitna svaka utakmica što u klubu što u reprezentaciji da se što bolje prirpemimo i uđemo u formu pred jako bitnu utakmicu sa Azerbejedžanom u septembru“, istakla je Milena Nikolić kapiten ženske „A“ reprezentacije BiH.

Naše reprezentatiVke sutra ujutro putuju u Čatež, u Sloveniju, gdje će pokušati u što boljem svjetlu se predstaviti selektorici Hurem, savladati Filipine i napraviti što bolju uvertiru pred kvalifikacijski duel sa Azerbejdžanom koji ih očekuje u septembru.

Izvor

© 2022 BiHLive. All rights reserved.
scroll to top